ØKOSJOKOLADE kakaosmør 200g
Med de rå kakaoproduktene fra Økosjokolade kan du lage din egen sjokolade akkurat slik du vil ha den. Ved å lage sjokoladen selv, beholder du mye mer av næringen i kakaoen, og står helt fritt til å velge hvilken søtning du ønsker. Kakaosmør er det naturlige fettet i kakaobønner og en viktig ingrediens for å lage sin egen sunne sjokolade, både på grunn av smak og næringsinnhold. Dette er imidlertid den dyreste ingrediensen som man gjerne sparer på i butikksjokoladene.
Beskrivelse
Selv om vi kaller det kakaosmør, har det ingenting med melk og dyr å gjøre. Kakaosmør lages ganske enkelt ved at rå kakaobønner presses forsiktig ved lave temperaturer. Fettet som trekkes ut beholder da all næringsstoffene og antioksidantene. Kakaosmør er helt meirifritt, inneholder ikke gluten eller sukker og er godt egnet for vegetarianere, veganere og cøliakere.
Alle Økosjokolades kakaoprodukter er laget av rå kakaobønner som kun er skånsomt tørket, og de dermed har mye mer av det opprinnelige høye næringsinnholdet intakt.
Økologisk landbruk
Kakaobønner fra økologisk landbruk er framstilt uten kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske plantevernmidler. Det er ikke tilsatt kunstige aroma- og fargestoffer og det er strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. All bruk av genmodifiserte produkter er forbudt.
Ingredienser
Økologisk kakaosmør (kakaofett)
Nettovekt: 200 gram
Næringsinnhold
Pr. 100g:
Kalorier 884 kcal
Fett 99,9 g
- herav mettede fettsyrer 62,8 g
H20 0,1 g
Bruk
Kakaosmør har et smeltepunkt på ca. 32 gr. C, og bør varmes skånsomt opp i vannbad sammen med kakaomasse før det blandes med andre ingredienser. Det beste blandingsforholdet mellom kakaosmør og kakaomasse er 1 del kakaosmør til 2 deler kakaomasse. Smelt f.eks. 100g kakaomasse og 50g kakaosmør i vannbad og tilsett 40-50g ønsket søtningsmiddel, samt vaniljepulver eller andre tilleggsingredienser. Hell i en form og sett kaldt
Legg til en produktomtale