ØKOSJOKOLADE rå kakaopulver, 400g
Kakaopulver produsert av rå Criollo kakaobønner som kun er skånsomt tørket, og dermed har mer av det opprinnelige høye næringsinnholdet intakt. Kakaopulver er laget etter at kakaosmøret er presset ut fra kakaomassen. Kakaopulveret har derfor lavere fettinnhold enn kakaomassen. Kakaopulver kan røres inn sammen med smeltet kakaosmør for å lage sjokolade, brukes for ekstra smak og næring i smoothies, i trøfler og konfekt, til baking eller til å lage varm eller kald drikkekakao.
Råkakao er supermat
Kakaobønner inneholder en rekke stoffer som gjør at råkakao klassifiseres som supermat. Kakao er rik på polyfenoler, som fungerer som antioksidanter i kroppen og som kan gi bedre blodgjennomstrømning og lavere blodtrykk. Kakao inneholder flere antioksidanter pr. gram enn blåbær, gojibær, acai og rødvin. I tillegg er råkakao rik på magnesium, jern, zink, og proteiner. Enkelte mener faktisk at mørk sjokolade teller som en grønnsak og overlege og helseguru Berit Nordstrand anbefaler faktisk mørk sjokolade som 1 av 5 om dagen.
Crillo kakaobønner – kakaoens Rolls Royce
Det finnes tre hovedtyper av kakaobønner som blir brukt til å lage kakao og sjokolade og de gir svært ulike smaksopplevelser. Criollo er den høyest verdsatte smaksmessig (mindre bitter og mer aromatisk). Den er vanskelig å dyrke, og dermed også den dyreste. Under 10% av verdens sjokolade lages med Criollo kakaobønner.
Alle kakaoproduktene fra Økosjokolade er laget av Criollo kakaobønner fra små farmer i Peru som driver økologisk og etter fairtrade-prinsipper.
Forskjellen på råkakao og vanlig kakao
Råkakaopulver blir fremstilt ved å male kakaobønner og fjerne kakaosmøret. Ved tradisjonell behandling av kakaobønner, blir bønnene først varmet opp til høye temperaturer. Dette er en teknikk som ble utviklet på 1800-tallet for å fjerne eller redusere den karakteristiske bittersmaken og for å gi pulveret en mørkere farge. Det viser seg at denne prosessen også reduserer antioksidantene i kakaobønnene med 60 - 90%.
Råkakao derimot er fremstilt ved å kaldpresse rå kakaobønner. Bønnene blir ikke varmet opp først, bare skånsomt soltørket og fermentert. Derfor er de aller fleste næringsstoffene fra kakaoplanten intakt i det ferdige produktet. Råkakao har beholdt de høye nivåene av planteflavonoider som har vist seg å være gunstig for hjertet ved å redusere kolesterol, unsulinresistanse og blodtrykk. Flavanoider er en type antioksidanter som beskytter kroppen mot aldring og sykdommer.
Økologiske landbruk
Kakaobønner fra økologisk landbruk er framstilt uten kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske plantevernmidler. Det er ikke tilsatt kunstige aroma- og fargestoffer og det er strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. All bruk av genmodifiserte produkter er forbudt.
Ingredienser
Kakaopulver av økologiske Criollo-bønner. Produsert i lokaler som ikke håndterer kjente allergener.
Nettovekt: 400 gram
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 1542 kJ/ 368 |
Fett | 12,1 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 4,5 g |
Karbohydrater | 25,9 g |
Protein | 25,8 g |
Kostfiber | 26,9 g |
Salt | 0 g |
Bruk
Kakaopulver kan røres inn sammen med smeltet kakaosmør eller kokosnøttolje i stedet for kakaomasse for å lage sjokolade. Den kan også brukes for ekstra smak og næring i smoothies, i trøfler og konfekt, til baking eller til å lage varm eller kald drikkekakao.
Legg til en produktomtale