Produkter
Totalt antall treff i produkter:
Trykk for flere produkter.
No products were found.

HELIOS økologiske hirseflak 350g

Glutenfri og smaksrike flak av den gamle kornsorten hirse.  Veldig anvendelig og lett å bruke i matlaging. Kan sammenlignes med havre, men inneholder blant annet mer jern. Prøv hirsegrøt til frokost.

Les merVis mindre
kr 65.00
Midlertidig utsolgt
Merke:
Beskrivelse

Næringsrikt korn rikt på jern

Hirse er en eldgammel kornsort som har kommet frem i lyset i nyere tid. Den har en næringsprofil som kan ligne på havre, men inneholder blant annet mer jern og er rikt på b-vitaminer. Hirse er naturlig glutenfritt.


Jern

Mange velger i dag bort kjøtt, helt eller delvis. Et slikt kosthold kan være fattig på jern. Jern er viktig for å opprettholde mengde røde blodlegemer. Les mer om dette her. Hirse er en god plantebasert kilde til jern.


Vitamin B1

B1, eller tiamin, er viktig for forbrenningen av karbohydrater i kroppen. 


Vitamin B6

Vitamin B6 er viktig for forbrenningen av proteiner i kroppen. Jo mer proteiner man spiser, jo mer B6 trenger man. 


Glutenfritt

Hirse er fra naturens side glutenfritt. Men produktet kan inneholde spor av gluten og bør derfor ikke spises av personer med cøliaki.


Økologisk landbruk

Økologisk jordbruk er bærekraftig og bruker ikke kjemisk syntetiske plantevernmidler og kunstgjødsel blant annet.


Ingredienser

Økologiske hirseflak og ikke noe annet. 

Nettoinnhold: 400g


Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 1542kJ/ 364 kcal
Fett 4 g
- hvorav mettet fett 0,77 g
- hvorav enumettet fett 0,77 g
- hvorav flerumettet fett 2,13 g
Karbohydrater 71 g
- hvorav sukker 0 g
Protein 11 g
Kostfiber 3 g
Salt 0,01 g
Vitamin B1 0,26 mg (23% av RI*)
Vitamin B6 0,75 mg (53% av RI*)
Jern 9 mg (64% av RI*)

* RI = Referanseinntak

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd. 


Bruk

Kan tilsettes direkte i bakverk eller brukes til å lage en næringsrik grøt

Oppbevares tørt og ved normal romtemperatur. 

Hirseflak har en naturlig sødme, så de krever derfor mindre søtning. Du kan koke hirseflak i melk, eventuelt blande med andre kornsorter som havre og bokhvete når du lager grøt eller müsli.


Advarsler

Kan inneholde spor av gluten.

Les merVis mindre
Produktdetaljer
159326

ean13
7070622011817
Tips & råd
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Kanskje liker du også
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn