HELIOS Kokossukker, 600g
Helios Kokosblomstsukker fremstilles av nektaren til blomstene som vokser på kokosnøttpalmen. Nektaren høstes av lokale bønder og varmes varsomt opp slik at det dannes sukkerkrystaller. Da får vi et naturlig, uraffinert sukker med en karamellaktig smak som kan minne om brunt sukker.
-
• Naturlig
-
• Uraffinert
-
• Lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker
-
• Minner om brunt sukker på smak
Slik lages økologisk og uraffinert kokossukker
Kokossukker er laget av nektar fra blomsterknopper fra kokospalmetreet. Nektaren kokes over moderat varme for å fordampe det meste av vanninnholdet. Resultatet er kokossukker, som er karamellfarget og smaker som brunt sukker.
Kjemisk sett er kokossukker ganske likt hvitt sukker. Sytti til 79 prosent av kokossukker er sukrose; resten består av individuelle molekyler av glukose og fruktose (de to sukkerene enn utgjør sukrose). Når det gjelder kalorier og karbohydratinnhold, er det ingen forskjell mellom kokossukker og hvitt sukker - begge har 16 kalorier og 4 gram sukker per teskje.
Kokossukker inneholder endel mineraler, spesielt kalium, men innholdet er såpass lite at det ikke har noen stor betydning helsemessig. Derimot har kokossukker en lavere glykemisk indeks (35) enn hvitt sukker (60 til 65), noe som betyr at det ikke øker blodsukkeret og insulin som vanlig sukker gjør.
Smak
Kokossukker har en subtil sødme, nesten som brunt sukker men med et lite hint av karamell (kokossukker smaker ikke kokos). Den runde smaken og den gyldne fargen skyldes at sukkeret ikke er raffinert. Dette er sukker rett fra naturen.
Kokossukker sammenlignet med andre søtningsmidler
Kokossukker inneholder i motsetning til vanlig, raffinert sukker, spor av vitaminer og mineraler, som jern, magnesium, sink, kalsium og kalium, samt kostfiberet inulin. Inulin gjør at den glykemiske indeksen er lavere enn for vanlig sukker. En annen fordel med kokossukker er den den gode karamelliserte smaken. Men det er viktig å huske at kokossukker inneholder nesten like mye kalorier som vanlig sukker. Brukes derfor med måte.
Men i motsetning til tradisjonelt hvitt sukker kommer kokossukker med en liten ernæringsmessig fordel. En forskjell mellom kokossukker og vanlig raffinert sukker er at kokossukker har en lavere glykemisk indeks. Det betyr at det vil ha en lavere innvirkning på blodsukkernivået og pusher opp insulinnivået. Det gjør det til et bedre valg, spesielt for personer med diabetes eller pre-diabetes.
Kokossukker har en mindre innvirkning på blodsukkernivået enn vanlig hvitt sukker fordi det inneholder spormineraler som bidrar til langsom fordøyelse. "Kokossukker har små mengder jern, sink, kalsium, kalium og kortkjedede fettsyrer.
Vi vil ikke anbefale å spise kokossukker med den hensikt å få noen næringsstoffer. Men i det minste vet du når du leter etter alternative søtningsmiddel at den har en liten mengde næringsverdi sammenlignet med rørssukker, som ikke har noen.
Bruk
Kan brukes på samme måte og i samme mengde som hvitt og brunt sukker.
Ingredienser
100% økologisk, uraffinert kokossukker.
Netto innhold: 300g
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 1710kJ/ 400 kcal |
Fett | 1 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g |
Karbohydrater | 97 g |
- hvorav sukkerarter | 96 g |
Kostfiber | 0,8 g |
Protein | 1,7 g |
Salt | 0,18 g |
Advarsler
Selv om den glykemiske indeksen er lavere (35) enn vanlig sukker, er kaloriinnholdet nesten like høyt. Kokosblomstsukker bør nytes med måte.
Legg til en produktomtale