Appelsinsalat med fennikel
Fennikel har en særpreget lakrisaktig smak og når du kombinerer denne med sødmen fra appelsiner, blir det himmelsk. I denne retten har vi også laget en dressing av appelsinsaft og eplecidereddik som støtter opp og gir et sursøtt sting. De livlige fargene og den friske smaken gjør dette til en perfekt start på et hvilket som helst måltid.
Ingredienser
- 3 appelsiner
- 1 fennikel
- 1 rødløk
- 2 ss økologisk eplecidereddik
- Nykvernet pepper
Både appelsin og fennikel er kalorifattige og rike på kostfiber og c-vitaminer. Les mer om fiber her.
Du kan også variere retten med å legge til litt rosiner, grapefrukt, ruccola og/eller mandler. I stedet for dressing laget av nypresset appelsinsaft og eplecidereddik (må prøves!), kan du bruke tyktflytende, redusert balasmico.
Salaten lages på 10 minutter.
Fremgangsmåte
- Skrell 2 appelsiner med en skarp kniv. Pass på å få vekk alt det hvite.
- Skjær de skrelte appelsinene i tynne skiver.
- Skjær bort en skive ved rotfestet på fennikelen.
- Gjør det same med de friske skuddene på motsatt side. Bladene (ser ut som dill) tar du vare på til pynt.
- Del fennikelen i to, fjern den harde roten i midten og skjær fennikelen i tynne skiver.
- Rens rødløken, del i to og skjær i tynne skiver.
- Legg appelsinskiver, fennikel og rødløk på et fat.
- Visp sammen presset saft fra 1 appelsin og 2 ss eplecidereddik.
- Krydre med pepper og drypp dressingen over salaten.
- Pynt med bladene fra fennikelen.